ua Переходь на українську
Каталог товаров

Ти

Ти
Ти
Ти
Ти
Ти
Ти
Ти
Ти
Ти
Ти
Ти
Ти
Ти
Ти
Новинка
  •  Бестселлер «The New York Times»
  • Экранизировано Netflix
  • №1 на портале Goodreads

Ти

Издательство:
Vivat
400,00 грн
Товар в наличии
Купить
Добавить в избранное
  • Код производителя: 012940
  • ISBN: 978-6-17-170575-3
  • Вес: 0.495
  • Формат, мм: 135х205
  • Количество страниц: 495
  • Год издания: 2024
  • Язык издания: Украинский
  • Обложка: Твердая
  • Бумага: Офсет
Аннотация

Бестселер за версіями The New York Times та USA Today. Для прихильників романів «Загублена», «Американський психопат» і «Мізері».

Рейтинг 3.96 на Goodreads і понад 250 тисяч оцінок. Перша частина моторошної серії про вбивчі пригоди Джо Ґолдберґа. 

Серію перекладено понад 20 мовами світу. Є неперевершена  й відома екранізація від Netflix: прем’єра першого сезону однойменного серіалу відбулась у 2018 році. Шоу має рейтинг 7.7 на IMDb. 

Ти заходиш до книгарні, усміхаєшся і шепочеш своє перше «привіт». Ти обираєш книжки, а я не можу відвести від тебе погляду. Ти підходиш до каси та простягаєш кредитну картку. Ти хочеш, щоб я дізнався твоє ім’я. Що ж, Ґвіневір Бек, приємно познайомитися — Джо Ґолдберґ. Краще просто Джо.   

Твоє ім’я — чудовий початок. На щастя для нас, на світі тільки одна Ґвіневір Бек. Завдяки інтернету я дізнався багато про тебе, а ще знайшов твою адресу. Твої вікна не завішено. Я стою навпроти та спостерігаю за тобою. Я приходжу і вдень, і вночі. Я вивчив усі твої публікації в соцмережах. Я знаю всі твої улюблені місця та як минає твій день.

Ти сидиш за сусіднім столиком у компанії подруг. Ти напиваєшся та йдеш до метро. Я рятую тебе, коли ти падаєш прямо на рейки. Ми сідаємо в таксі. А потім ти піднімаєшся до квартири свого хлопця.   

Бек, він не потрібен тобі.   
Я хочу мати тебе.   
Мені потрібна ТИ.

Книга «Ти» — це відомий трилер американської письменниці Керолайн Кепнес про одержимість . Джо Ґолдберґ — консультант у книжковій крамниці. У вільний від роботи час він займається своїм моторошним хобі — переслідуванням. Коли до книгарні приходить білява й уважна до нього дівчина, з кредитної картки Джо дізнається її ім’я: Ґвіневір Бек.   

Письменниця-початківиця не завішує вікон шторами, не ховає соцмереж, не так уважно піклується про свою інтернет-безпеку, й тому, здавалось би, звичайний консультант з книжкового легко знаходить її адресу. З твітів і фейсбуку Джо дізнається все, що треба. Так, Бек має хлопця, але Джо під силу змінити це, поступово й непомітно забравшись у її думки й життя. 

Керолайн Кепнес не лякатиме вас карикатурним злодієм чи постійними вбивствами. Моторошний козир цієї історії у її реалістичності.

Історією «Ти» Керолайн Кепнес з перших сторінок занурює у вир моторошних думок Джо Ґолдберґа, книжкового консультанта, який добре знається на людях і тому, де знайти про них абсолютно будь-яку інформацію. Завдяки сталкінгу Джо сподівається перетворитись на чоловіка мрії для  письменниці Бек, яка натрапила на нього в крамниці й одразу ж стала об’єктом його бажань. Він намагається створити враження, наче їхнє знайомство — не випадковість, а справжня доля. Чому ж інакше в усіх своїх улюблених місцях і поблизу власного дому Бек повсякчас бачить його?  

Джо знаходить її ім’я в гуглі. З постійного потоку твітів і постів Бек він дізнається про неї усе: де дівчина вчилась, з ким дружить, у якому улюбленому барі напивається та які тусовки відвідує. Джо стане ідеальним варіантом для не: хлопцем, що завжди випадково опиняється десь поруч. Парубок заволодіє Ґвіневір повільно, прибравши усі перепони на шляху. І неважливо — люди це чи обставини.   

Джо впевнений, що це взаємно. Доброзичливість Бек — це точно сигнал до бажання зустрічі, простягнута кредитна картка з ім’ям і прізвищем — прохання сталкінгу, а одна улюблена книжка на двох — серйозний привід, щоб поступово запустити свої руки в життя Бек і змінити його так, як Джо заманеться. Щоб підкреслити усю моторошність ситуації, Кепнес подає сюжет з перспективи самого Джо: саме те, що він відразу починає подумки звертатись до Бек на «ти» у постійних внутрішніх монологах, які не потребують відповідей від співрозмовниці, й дає назву серії.  

Залізти в думки ненормального чоловіка з обсесією і зробити його моторошно правдивим, переконливим — непросте завдання для авторки. Однак у «You» Керолайн Кепнес впоралась з ним бездоганно. Джо не картонний лиходій, що вилазить з-за рогу провулка й вбиває після першого побачення. Своєю виставою доброзичливості, інтелекту й випадкових зустрічей він поступово заманює у капкан жертву: у цій правдоподібності кожної з дій Ґолдберґа і ховається найбільш страшна частина історії.

Те, що ми опиняємось просто у думках Джо, робить історію значно цікавішою, ніж можливу оповідь третьої особи чи, скажімо, детектива, що намагається його відстежити. Це моторошне читання змушує задуматись над тим, що ми публікуємо в соціальних мережах і наскільки сильно дозволяємо незнайомцям з інтернету зазирнути за лаштунки нашого життя.   

Письменниця робить усе, щоб ви відчули: Джо — це не далекий уявний маніяк, місце якого лише в книжках або рідкісних інцидентах. Такий «Джо» може опинитися й в вашому житті, а ви й не зрозумієте як, бо такі люди мають багато кмітливості й інтелекту, щоб використати його жахливим чином. Світ навколо й інших героїв ми також пізнаємо очима Джо. Він надто переконливий у цинізмі й виправданні сталкінгу перед самим собою, тому, будьте обережні й не поведіться на оманливу симпатичність Ґолдберґа: посеред історії можна піймати себе на усвідомленні, що ви зрозуміли його. Купити книгу «Ти» варто всім любителям якісних трилерів і психологічних ігор, що змушують сумніватися в усьому.

«Гіпнотично й лячно. Цілковито оригінально»Стівен Кінґ

«Над вигадливим клаустрофобічним дебютом Кепнес, в якому кохання набуває зовсім нового значення, нависає почуття страху... Кепнес змушує читачів робити припущення»Kirkus Reviews

«Моторошно… «Ти» Кепнес змусить читачів озиратись через плече», Publisher's Weekly

Переклад - Віра Акімова.

Отзывы покупателей
user Наталія
19.09.2024
Дуже моторошна та водночас цікава історія, рекомендую до прочитання книгу! Не пожалкуєте)
admin Админ
19.09.2024
Дякуємо за Ваш відгук!
Оставить отзыв
Ваше имя*
Email*
Ваш отзыв*
С этим товаром покупают
Спіннер